Aktualno, Nekategorizirano

Ženska soba poziva na edukaciju o medijskom izvještavanju o nasilju nad ženama i femicidu

Ženska soba – Centar za seksualna prava poziva na sudjelovanje na dvodnevnoj edukaciji za predstavnike medija, institucija i organizacija civilnog društva o medijskom izvještavanju o nasilju nad ženama i femicidu.

Edukacija će se održati od 30. do 31. listopada 2019. godine u hotelu Panorama u Zagrebu  u trajanju 10:00 – 17:00 (prvi dan), 10:00 – 16:00 (drugi dan).

Osnovni cilj edukacije jest informiranje i senzibilizacija predstavnica i predstavnika medija o navedenoj problematici, upoznavanje i jačanje suradnje s predstavnicama i predstavnicima nadležnih institucija i organizacija civilnog društva, kroz predavanja i predstavljanje Analize medijskog izvještavanja o slučajevima femicida, Analize medijskog izvještavanja u slučajevima nasilja prema ženama, Medijskog kodeksa – vodiča za profesionalno i senzibilizirano izvještavanje o nasilju prema ženama i femicidu i dokumentarnog filma Žene, nasilje i mediji.

Edukacija je namijenjena predstavnicima i predstavnicama medija, institucija i organizacija civilnog društva koji se u svakodnevnom radu susreću s problematikom nasilja nad ženama i femicida.

Edukacija se održava u sklopu projekta Izgradnja učinkovitije zaštite: promjena sustava za borbu protiv nasilja prema ženama kojeg je nositeljica Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Republike Hrvatske u partnerstvu sa Ženskom sobom. Pridruženi partneri/ce na projektu su Pravosudna akademija, Policijska akademija Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Hrvatsko novinarsko društvo.

Radi ograničenog broja mjesta, molimo potvrdite sudjelovanje e-maila: zenska.soba@zenskasoba.hr ili na tel: 01/6119-174.