Hrvatska, Nekategorizirano

ACT Grupa otvorila natječaj za dobivanje podrške društvenim poduzetnicima

u_zoni_ljudi_bgOtvorene su prijave za novi program podrške hrvatskim impact poduzetnicima, koji organizira ACT Grupa, zajednica društvenih poduzetnika i potporna organizacija za razvoj društvenog/impact poduzetništva u Hrvatskoj te srednjoj i jugoistočnoj Europi, priopćila je udruga.

Program podrške ‘U Zoni’ razvojni je program koji kroz intenzivni šestomjesečni akcelerator potiče mikro i male poduzetnike da prijeđu u fazu rasta i razviju poslovanje.

Program je razvijen i pokrenut suradnji s Entrepreneuership Academy Europskog fonda za jugoistočnu Europu (EFSE)-jednim od vodećih fondova u impakt investiranju; te Erste bankom koja već nekoliko godina provodi jedinstveni program društvenog bankarstva, i zakladom Erste Stiftung.

Program ‘U Zoni’ usmjeren je mikro ili malim poduzećima, registriranima u Republici Hrvatskoj, koja imaju dugoročni pristup stvaranja pozitivne promjene, odnosno u svom se poslovanju osim ekonomskih vode i društvenim ili ekološkim ciljevima.

Fokus programa je na rastu i razvoju održivih poduzeća te se prijavitelji mogu prijaviti s jednim od slijedećih ciljeva rasta:
a) poboljšanje postojećeg proizvoda ili usluge
b) lansiranje novog proizvoda ili usluge
c) postav novih poslovnih procesa
d) povećanje proizvodnje ili operativne učinkovitosti
e) tržišni rast
f) ulazak na nova tržišta
g) standardizacija kvalitete, proizvoda ili usluga
h) izmjena poslovnog modela u model izgrađen oko pozitivnog društvenog utjecaja

Prijave za sudjelovanje u programu bit će otvorene od 23. travnja do 13. svibnja, nakon čega će stručna komisija odabrati 10 poduzeća koja ulaze u šestomjesečni akcelerator. Program se metodološki bazira na individualiziranom pristupu svakom pojedinom poduzeću te intenzivnoj mentorskoj podršci, a po završetku programa svih deset poduzeća imat će priliku predstaviti se potencijalnim investitorima na završnom DemoDay-u u prosincu 2019.

Pozivamo sve zainteresirane poduzetnike da se prijave kako bi usavršili svoje poslovne vještine i povećali svoj doprinos društvu! Sve dodatne informacije i prijavni obrazac potražite na mrežnim stranicama www.budiuzoni.hr.