Hrvatska, Nekategorizirano

10. i 11. lipnja Vikend posvojenja u Lovranu i Rijeci

Izvor: Adopta.hr
Izvor: Adopta.hr

Adopta, udruga za potporu posvajanju, u petak i subotu, 10. i 11. lipnja, organizira Vikend posvojenja u Lovranu i Rijeci.

Cilj Vikenda je s temama važnima za posvojenje upoznati posvojitelje i one koji to žele postati, te stručnjake koji rade na posvojenjima. Posebne radionice i drugi edukativni sadržaji osmišljeni su za djecu.
Vikend posvojenja dio je projekta Centar posvojenja koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih, a provodi se u suradnji s Dječjim domom „Ivana Brlić Mažuranić“ u Lovranu.

Program u petak, 10. lipnja, u Gradskoj vijećnici u Rijeci (Korzo 16) namijenjen je stručnjacima iz područja socijalne skrbi koji rade s potencijalnim posvojiteljima i posvojiteljskim obiteljima. Oni će se kroz Adoptinu stručnu edukaciju upoznati sa specifičnim potrebama posvojiteljskih obitelji kako bi ih mogli osnažiti i pružiti im pravovremenu pomoć i podršku.
Isti dan u Dječjem domu u Lovranu (Omladinska 1) održat će se radionica za posvojitelje „Kako razgovarati s djetetom o posvojenju i identitet posvojenog djeteta“ te projekcija filma „Usvajanje odobreno“, dirljiva autobiografska priča južnokorejskog animatora Junga kojeg je kao petogodišnjaka usvojila jedna belgijska obitelj.

U subotu, 11. lipnja, u Gradskoj vijećnici u Rijeci održat će se radionica koja će upoznati buduće posvojitelje s teorijskim i praktičnim konceptima vezanima uz posvojenje i roditeljstvo posvojenog djeteta. U sklopu radionice moći će dobiti i informacije o tome kako posvojiti dijete iz inozemstva.

Na dječjem odjelu Gradske knjižnice u Rijeci (Trg 128. brigade Hrvatske vojske 6) djeca će moći sudjelovati u zanimljivoj Adoptinoj čitaonici i radionici.

Svi su sadržaji besplatni, no zbog ograničenog broja mjesta, potrebne su prijave putem internetske stranice Adopte.

Izvor: Adopta.hr