Aktualno, Nekategorizirano

Astronomsko društvo Kumova Slama s partnerima kreće u revitalizaciju Društveno-kulturnog centra Daruvar

Foto: A.D. Kumova Slama

Udruga Astronomsko društvo Kumova Slama iz Daruvara početkom mjeseca, prvim sastankom projektnog tima u u Gradskoj vijećnici u Daruvaru, započela je provedbu projekta Revitalizacija Društveno-kulturnog centra Daruvar.

Cilj projekta Revitalizacija Društveno-kulturnog centra Daruvar je unaprijediti suradnju organizacija civilnog društva i lokalne zajednice na području grada Daruvara tako što će zajednički revitalizirati Društveno kulturni dom Daruvar razvojem kulturnih programa.  Osnovna ideja projekta je organizacijama civilnog društva osigurati adekvatan prostor za daljnji rad, poduprijeti organizacijski razvoj i umrežavanje. Također, kroz projekt će se odraditi istraživanje i mapiranje potreba i potencijala zajednice te plan razvoja programa Društveno-kulturnog centra Daruvar kao temeljnog dokumenta za razvoj budućih projekata. Društveno-kulturni centar Daruvar bit će mjesto održavanja društveno kulturnih aktivnosti na području Grada Daruvara i uže okolice.

Održivost projekta osigurat će ustanove i udruge u društveno kulturnim djelatnostima koje će osigurati popunjavanje društveno kulturnog programa i korištenje nabavljene opreme te adaptiranog i uređenog prostora.
Projektom će se uspostaviti novi model upravljanja društveno kulturnim resursima u gradu Daruvaru, ojačati kapacitet ciljnih skupina i povećati pristup građana društveno kulturnim sadržajima. Nakon obnove i opremanja prostora, Grad Daruvar u suradnji s udrugama i ostalim ustanovama na području društveno kulturnog djelovanja, poradit će na stvaranju sadržaja društveno kulturnog programa u Centru kroz cijelu godinu. Osim za potencijalna novonastala događanja i manifestacije, Centar će se svakodnevno koristiti za društveno kulturno djelovanje udruga i ustanova, za probe, sastanke, edukacija, predavanja i slično.

Ukupna vrijednost projekta je 1.014.859,09 kuna, a ugovorene je u trajanju od 24 mjeseca.

Projekt je odobren temeljem Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava “Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice”, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“. Projekt se provodi u partnerstvu s Gradom Daruvarom, Ženskom klapom Stentoria, Razvojnom agencijom Daruvar, Pučkim otvorenim učilištem Daruvar, Foto film klubom Daruvar. (Izvor: kumova-slama.hr/ CD)