Aktualno, Nekategorizirano

Besplatne radionice fotografije CIJANOTIPIJA | negativ – pozitiv

ULUPUH – Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti poziva na prijavu na besplatne online radionice CIJANOTIPIJA:  negativ – pozitiv koje će se održati u terminima od 12. do 24. lipnja 2023. Voditelj radionice: Robert Gojević.

Radionica je namijenjena zaljubljenicima u fotografiju. Izradite fotografije ovom starinskom tehnikom. Cijanotipija je proces otkriven 1842. godine koji se koristio za umnožavanje i kopiranje tehničkih nacrta, no ubrzo je postao i tehnika izrade fotografija. Polaznici radionice cijanotipije naučit će kako se izrađuju fotografije ovom tehnikom i to u vlastitom domu te uvidjeti kako je svaka kopija drukčija i svaka je unikatna.
Polaznici: Program radionice namijenjen je osobama treće životne dobi, s navršenih 55 godina.
Broj polaznika: Predviđeno je 12 polaznika/ca. Prijave se zaprimaju do popunjenja slobodnih mjesta.
Radionica je besplatna!
Radionica će se održati u sljedećim terminima:
12. 06.
13. 06.
14. 06.
15. 06.
16. 06.
17. 06.
19. 06.
24. 06.
Svi termini radionica su u 16:30 sati.
Radionice se provode online, na Zoom platformi. Sav materijal je besplatan, a radovi ostaju polaznicima.

PRIJAVITI SE MOŽETE NA: 54plusulupuh@gmail.com
Voditelj Robert Gojević: Kao slobodni fotograf stvara s tamnom komorom i kamerom velikog formata iz 19. stoljeća. U postupku tiska radi s pozitivnim slanim otiscima, albumin, cijanotipiju i Van Dyke. Njegova su djela nagrađivana i izlagana na samostalnim i skupnim izložbama te objavljivana na nacionalnoj i međunarodnoj razini – u tiskanim i internetskim publikacijama.

Za sva pitanja slobodno nam se obratite na: 54plusulupuh@gmail.com ili 091 233 33 60

Sve detalje potražite na https://54plus.ulupuh.hr/

Radionica se organizira u sklopu projekta 54 + online kojega provodi Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti – ULUPUH. Radionica se snima i fotografira za potrebe promidžbe projekta.
Organizacija radionice je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda.

Izvor: https://54plus.ulupuh.hr/