Aktualno, Nekategorizirano

Prijavite se na besplatnu radionicu NOVI HRVATSKI KRPEŽ

Radionica je namijenjena zaljubljenicima u hrvatsku tradicijsku baštinu. Svoja prethodna znanja vezenja, šivanja, heklanja ili nekog drugog tekstilnog ručnog rada primijenite na suvremen način na odjevne predmete. Na taj način svaki će polaznik izraditi vlastiti unikatni modni dodatak pod vodstvom vrhunske stručnjakinje za modu Milene Rogulj.
Polaznici: Program radionice namijenjen je osobama treće životne dobi, s navršenih 55 godina.
Broj polaznika: Predviđeno je 12 polaznika/ca. Prijave se zaprimaju do popunjenja slobodnih mjesta.
Radionica je besplatna!
Termini:
14/03 – utorak, 17h
16/03 – četvrtak, 17h
21/03 – utorak, 17h
23/03, četvrtak, 17h
28/03 – utorak, 17h
30/03 – četvrtak, 17h
04/04 – utorak, 17h
06/04 – četvrtak, 17h
Radionica se provodi online – na Zoom platformi.
PRIJAVITI SE MOŽETE NA: 54plusulupuh@gmail.com
Opis radionice
Radionica je namijenjena polaznicima čije predznanje pokriva neku od tradicijskih tehnika ručnog rada (vezenje, kukičanje, pletenje…). Polaznici će, svatko prema svom afinitetu, izraditi predmet inspiriran hrvatskom tradicijskom kulturom koji će potom aplicirati na odjevni predmet (majicu, šešir, torbu…).
Voditeljica
Završila je Školu primijenjenih umjetnosti u Zagrebu, odsjek za tekstil, te diplomirala odjevni dizajn na Tekstilno-tehnološkom fakultetu. Aktivna je članica ULUPUH-a i osnivačica umjetničke organizacije Zeleni Balon za podršku mladim dizajnerima.
Za sva pitanja slobodno nam se obratite na: 54plusulupuh@gmail.com ili 091 233 33 60
Sve detalje potražite na https://54plus.ulupuh.hr/
Radionica se organizira u sklopu projekta 54 + online kojega provodi Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti – ULUPUH.
Radionica se snima i fotografira za potrebe promidžbe projekta.

Organizacija radionice je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. 

Izvor: Facebook najava

…………………………………………………………………………

Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti (ULUPUH) provodi projekt 54+ online namijenjen svim ljubiteljima vizualnih umjetnosti i dizajna starijima od 54 godine.
Cilj projekta 54+ online je potaknuti polaznike na kreativno promišljanje i istraživanje o umjetnosti te realizaciju vlastitih zadataka. Projekt je ugovoren u okviru poziva Umjetnost i kultura online te se njime nastoji povećati socijalna uključenost, unaprijediti kvaliteta života i razviti nova znanja i vještine osoba starijih od 54 godine kroz inkluzivne i lako dostupne edukativne sadržaje iz područja vizualnih i primijenjenih umjetnosti i dizajna. Provest će se deset ciklusa kreativnih programa u koje će se uključiti 130 sudionica i sudionika, pripadnika ciljne skupine.