Aktualno, Nekategorizirano

ULUPUH poziva na online radionicu: Lutkarska tehnologija i animacija

ULUPUH – Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti poziva sve zainteresirane osobe treće životne dobi, s navršenih 55 godina, da s voditeljicom Marijani Županić Benić recikliranjem materijala izrade vlastitu lutku! – navodi ULUPUH u pozivu koji prenosimo u cijelosti.

Broj polaznika: Predviđeno je 12 polaznika/ca. Prijave se zaprimaju do popunjenja slobodnih mjesta.
Radionica je besplatna!
Termin održavanja: svaki prvi petak u mjesecu od listopada 2022. do svibnja 2023. godine, prva radionica kreće 7. listopada od 10 do 12 sati.
Radionica se provodi online – na Zoom platformi.
PRIJAVITI SE MOŽETE NA: 54plusulupuh@gmail.com

Opis radionice:
Kroz predavanja i radionice polaznici će se upoznati s osnovnim postupcima i tehnologijom likovnog oblikovanja lutaka; od različitih tehnika primijenjenog oblikovanja (tekstilno, kiparsko i slikarsko) do različitih materijala i pribora vezanog uz oblikovanje lutaka. Upoznat će osnovne vrste lutaka, od jednostavnih do složenijih, te mehanizme pokretanja istih. Rezultat radionica bit će vlastita unikatna lutka.

Voditeljica: Marijana Županić Benić
Docentica je na katedri Umjetničkog područja na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu. Umjetničkim i umjetničko-pedagoškim radom bavi se više od dvadeset i pet godina. Bila je izvođač i autor (kreator lutka, scenograf) u brojnim kazališnim predstavama te je izlagala radove na samostalnim te međunarodnim i skupnim izložbama. Autorica je nekoliko knjiga i znanstvenih i stručnih članaka te pokretačica lutkarskih festivala.
Za sva pitanja slobodno nam se obratite na: 54plusulupuh@gmail.com ili 091 233 33 60.
Radionica se organizira u sklopu projekta 54 + online koji provodi Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti – ULUPUH.
Radionica se snima i fotografira za potrebe promidžbe projekta.
Organizacija radionice je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda.