Hrvatska, Nekategorizirano

Bjelovar dobio kabinet za asistivnu tehnologiju

Grad Bjelovar u suradnji s 5. osnovnom školom Bjelovar realizirao je projekt osnivanja kabineta za asistivnu tehnologiju, koji će pridonijeti boljoj kvaliteti života djece s poteškoćama u razvoju.  Kabinet su u srijedu, 3. siječnja 2018., otvorili gradonačelnik Dario Hrebak i ravnateljica 5. osnovne škole Jasmina Vuković. FOTO: Grad Bjelovar www.bjelovar.hr
Grad Bjelovar u suradnji s 5. osnovnom školom Bjelovar realizirao je projekt osnivanja kabineta za asistivnu tehnologiju, koji će pridonijeti boljoj kvaliteti života djece s poteškoćama u razvoju. Kabinet su u srijedu, 3. siječnja 2018., otvorili gradonačelnik Dario Hrebak i ravnateljica 5. osnovne škole Jasmina Vuković. FOTO: Grad Bjelovar www.bjelovar.hr

Kao što je i najavljeno prije nekoliko mjeseci, Grad Bjelovar u suradnji s 5. Osnovnom školom Bjelovar realizirao je projekt osnivanja kabineta za asistivnu tehnologiju, koji će pridonijeti boljoj kvaliteti života djece s teškoćama u razvoju. Kabinet su prošli tjedan otvorili gradonačelnik Dario Hrebak i ravnateljica 5. Osnovne škole Jasmina Vuković, prenosi In portal.

Grad Bjelovar, nadležno Ministarstvo, 5. Osnovna škola, ali i mnogobrojni donatori i sponzori uključili su se u akciju čija cjelokupna vrijednost iznosi oko 300.000 kuna. Nažalost, sve više se rađa djece s teškoćama u razvoju, a u krugu od sto kilometara do sada nije bilo sličnih kabineta. Osim najmlađih građana Bjelovara, kabinet će koristiti i djeca iz drugih županija, rekao je gradonačelnik Hrebak te dodao kako je u planu opremanje još jedne takve sobe u gradskom vrtiću.

Terapijski rad provodit će 22 edukacijska rehabilitatora zaposlena u toj školi. Kabinet je opremljen najsuvremenijom opremom čija je svrha stimulacija osjetila djece s poteškoćama u razvoju.

– Cilj stimulacija je stvoriti osjećaj sigurnosti kod djece te ih smiriti, poticati na učenje, unaprijediti komunikacijske vještine, pospješiti koncentraciju te poboljšati samokontrolu i kvalitetu života – istaknula je ravnateljica 5. Osnovne škole te je napomenula kako školu trenutačno pohađa 66 djece koja će koristiti kabinet.

Riječ je o jednoj od rijetkih, najvećih i najsuvremenije opremljenih takvih prostorija u Hrvatskoj. Taj hvalevrijedan projekt uvelike će pomoći učenicima te škole, ali i djeci predškolske i niže školske dobi s poteškoćama u razvoju.