Aktualno, Nekategorizirano

Booksa u parku: Dramsko pisanje na temu queer dramskog pisma

U suradnji s udrugom SPID / Savez scenarista i pisaca izvedbenih djela na Booksi u parku u utorak, 23. lipnja 2020. u 20 sati, održat će se razgovor na temu queer dramskog pisma: o tome koliko domaće dramsko pismo zastupa likove koji pripadaju seksualnim i rodnim manjinama, ali i kako se queer pristup pisanju odnosi prema svojem sadržaju i formi, navodi udruga Kulturtreger.

Sudjelovat će Ivica Buljan, kazališni reditelj, Jasna Jasna Žmak, dramaturginja i spisateljica, te Espi Tomičić, student dramaturgije i autor drame “Your love is King”, uz moderaciju dramaturginje Nine Gojić.

Ovo je prvi u nizu razgovora Bookse i SPID-a o temama koje približavaju specifičnosti pisanja za izvedbeno i audiovizualno polje, na kojima će se ujedno predstaviti mlađi članovi SPID-a koji se nalaze na početku svojih profesionalnih puteva.

Najava je na linku: https://klub.booksa.hr/booksa-u-parku-2020-dramsko-pisanje-nove-generacije.

Gostovanje se odvija u sklopu projekta “Korak dalje – prema uključivoj kulturi” koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Organizacija događaja sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda.

Program potražite na linku: https://klub.booksa.hr/booksa-u-parku-2020-program-dogadjanja.

Projekt Korak dalje – Prema uključivoj kulturi nastavak je zalaganja organizacija civilnog društva u okviru platforme Upgrade za uspostavljanje novog društveno-kulturnog centra koji će služiti brojnim i raznolikim potrebama građana i odgovoriti na aktualne društveno-kulturne izazove s kojima se Zagreb svojim rastom i razvojem suočava.

Projekt Korak dalje – Prema uključivoj kulturi provodi niz udruga iz područja kulture, ljudskih prava, umjetnosti i mladih. Nositelj projekta je Udruga za promicanje kultura Kulturtreger, a kao partneri sudjeluju Savez udruga Operacija grad, AKC Attack!, Udruženje za razvoj kulture “URK”, Centar za mirovne studije, Multimedijalni institut, Kontejner/Biro suvremene umjetničke prakse te kustoski kolektiv WHW/Što, kako i za koga.