Hrvatska, Nekategorizirano

HNK Varaždin najavljuje premijeru predstave Iluzije, nastale u okviru EU projekta Čipka iluzija

S ponosom najavljujemo prvu premijeru u novoj sezoni. Ivan Viripajev ILUZIJE u režiji Julie Klier i Dražena Krešića. Premijerna izvedba: 7. rujna, svečana izvedba 8. rujna. A za sve reprize ( 12. 9., 13. 9., 14 9. . i 16 9.. rujna u 19,30 sati na Pozornici HNK u Varaždinu) besplatne ulaznice možete podići na blagajni Kazališta – stoji u najavi HNK Varaždin.

Predstavu Iluzije ruskog dramatičara mlađe generacije, Ivana Viripajeva, HNK u Varaždinu postavio je u okviru projekta Čipka iluzija.

Lica iz predstave su dva stara bračna para s preko 80 godina. O njima, točnije o njihovim skrivenim žudnjama tijekom života „govore“ mladi glumci.

Narativna dramska struktura koja daje na znanje da su to „samo priče“, ILUZIJA, silinom kazališne imaginacije postaje – zbilja: priča se pretapa s oživljavanjem likova. Dovodi nas do same biti kazališta: neposredni doživljaj „drugoga“ postaje naše osobno iskustvo, dio našeg života. Na rubu između narativne i dramske strukture nastaju pukotine koje nas upozoravaju da su to ipak samo iluzije. Ti procjepi često su komična odstojanja. Oni su moguća crta između stvarnosti i iluzije. Ima li razlike? Mi znamo što su iluzije. A što je stvarnost?
Projekt je sufinancirala Europska unije iz Europskog socijalnog fonda. Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, u okviru natječaja Umjetnost i kultura 54+ .

Više o predstavi možete pročitati ovdje: Ivan Viripajev: ILUZIJE