Hrvatska, Nekategorizirano

HURID organizira završnu konferenciju EU projekta DOBRO

Hrvatska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu (HURID) organizira završnu konferenciju projekta „Doprinos boljitku rane intervencije putem društveno korisnog učenja u Gradu Zagrebu i Brodsko-posavskoj županiji – DOBRO“ koja će se održati u četvrtak 5. rujna 2019. godine s početkom u 11 sati u Hotelu Dubrovnik (Gajeva ulica 1, Zagreb) – dvorana Ban Josip Jelačić.

Cilj konferencije je predstavljanje provedenih aktivnosti projekta i informiranje sudionika o ostvarenim ciljevima i rezultatima. Konferencija je namijenjena stručnjacima iz različitih sektora (civilni, obrazovni, socijalni, zdravstveni) koji djeluju u području rane intervencije u djetinjstvu, studentima i svim pojedincima zainteresiranima za temu rane intervencije u djetinjstvu i brige za djecu rane dobi, kao i temu društveno korisnog učenja te je prijavljena za bodovanje Hrvatskoj komori socijalnih radnika, Hrvatskoj psihološkoj komori i Hrvatskoj komori edukacijskih rehabilitatora.

Zbog ograničenog broja mjesta, potrebno je dolazak potvrditi najkasnije do ponedjeljka, 2. rujna 2019. ispunjavanjem prijavnice na sljedećoj poveznici: PRIJAVA

Konferenciju organizira Hrvatska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu (HURID) u sklopu projekta „Doprinos boljitku rane intervencije putem društveno korisnog učenja u Gradu Zagrebu i Brodsko-posavskoj županiji – DOBRO“ čiji je HURID nositelj, a provodi se u partnerstvu s Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu te Fakultetom za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku.

O provedenim aktivnostima i rezultatima projekta govorit će Blanka Turza, voditeljica projekta. Predstavljanje novog kolegija Interprofesionalna kolaborativna praksa, pokrenutom na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu, kao rezultatu projekta, govorit će prof. dr. sc. Martina Ferić.

Društveno korisno učenje na Sveučilištu u Galwayu u Irskoj tema je izlaganja koje će održati doc. dr. sc. Ksenija Romstein, Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku.
O projektu društveno korisnog učenja u Udruzi za sindrom Down Zagreb govorit će izv. prof. dr. sc. Ana Wagner Jakab, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet u Zagrebu.

Projekt DOBRO je započeo je s provedbom u ožujku 2018. i traje do potkraj rujna 2019., ukupno 18 mjeseci. U provedbi projekta sudjelovalo je 12 nastavnika i 30 djelatnika i članova organizacija civilnog društva osnaženih za primjenu društveno korisnog učenja u domeni rane intervencije u djetinjstvu. 120 studenata s dva fakulteta i tri studijska programa educirano je o temeljima rane intervencije i suvremenim metodama postaje spremno da se u okviru svojih nastavnih obaveza uključi u projekte društveno korisnog učenja.