Hrvatska, Nekategorizirano

KUD „Šubić“ iz Novske predstavio svoj prvi europski projekt

Foto: KUD Šubić

U ponedjeljak, 20. prosinca 2021. godine u 18:00 sati Kulturno umjetničko društvo „Šubić“ Novska održalo je početnu konferenciju projekta „DoKUD možemo zajedno?“  u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta Novska na kojoj su nositelj projekta i partneri (Grad Novska i Razvojna agencija Grada Novske – NORA) upoznali javnost sa osnovnim informacijama projekta, ciljevima i aktivnostima koje će se provoditi za vrijeme 18 mjeseci trajanja projekta.

Projekt je ugovoren za sufinanciranje iz Europskog socijalnog fonda u okviru poziva “Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice”.

Projektom „DoKUD možemo zajedno?“ KUD „Šubić“ Novska jačat će kapacitete i znanja svojih članova u okviru financijskog upravljanja i vođenja udruga. Neformalnim edukacijama članovi prijavitelja i partnerskih organizacija te ostala zainteresirana javnosti stjecat će potrebne kompetencije i znanja u okviru upravljanja i ponašanja u kriznim situacijama. Provedbom volonterskih akcija i malih građanskih akcija na lokalnoj razini podići će se svijest o važnosti volontiranja u zajednici prilikom nastupanja nepredvidivih događaja.

Ovo je prvi europski ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za Kulturno umjetničko društvo „Šubić“ Novska koji je potpisan 23. studenog 2021. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 487.996,22 kuna. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.