Hrvatska, Nekategorizirano

Početna konferencija projekta “Zajedno smo jači u zaštiti od požara i potresa”

U četvrtak, 20. siječnja 2022.godine , s početkom u 18 sati u dvorani Udruge zagrebačkih Poljičana „Sveti Jure“ na adresi Ilica 48 (prizemlje dvorišne zgrade desno), održat će se početna konferencija projekta “Zajedno smo jači u zaštiti od požara i potresa” koji je sufinanciran u iznosu od 484.647,00 kuna iz Europskog socijalnog fonda te iz Državnog proračuna, s pozicije Ureda za udruge Vlade RH, navodi u pozivu Udruga predstavnika suvlasnika stambenih zgrada grada Zagreba.

Bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 415.934,82 kuna i iz Državnog proračuna u iznosu od 73.400,26 kuna.

Nositelj projekta je Udruga predstavnika suvlasnika stambenih zgrada grada Zagreba, a partneri na projektu su Grad Zagreb, Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba te Udruga zagrebačkih Poljičana “Sveti Jure”.

Cilj projekta je podizanje svijesti građana, predstavnika suvlasnika i suvlasnika u stambenim zgradama, kao i organizacija civilnog društva o važnosti prevencije i poštivanja propisanih mjera u stambenim zgradama koje se tiču zaštite od požara i potresa te sukladno istom, prevencija katastrofalnih ishoda sa smrtnim posljedicama u slučajevima požara i potresa. Više o samim ciljevima i dinamici projekta bit će javnosti prezentirano na konferenciji, a obratit će se nositelj projekta i partneri.

Uzimajući u obzir preporuke Stožera civilne zaštite o sprječavanju i suzbijanju epidemije koronavirusa te ograničenjima vezanim za okupljanja u zatvorenim prostorijama, molimo da svoj dolazak najavite do četvrtka, 20. siječnja u 13 sati na e- adresu: ups.infocentar@gmail.com ili udruga.zagrebackih.poljicana@gmail.com.

Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Projekt je ugovoren za sufinanciranje na pozivu Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice, 2. Odluka o financiranju.

(Izvor: Udruga predstavnika suvlasnika stambenih zgrada grada Zagreba)