Hrvatska, Nekategorizirano

Održana završna konferencija projekta Senior 2030

Matica umirovljenika Hrvatske danas je u Zagrebu održala završnu konferenciju trogodišnjeg projekta “Senior 2030 – Tematska mreža za politiku aktivnog starenja u Hrvatskoj”.

Projekt je ugovoren za sufinanciranje iz Europskog socijalnog fonda na pozivu “Tematske mreže za društveno-ekonomski razvoj te promicanje socijalnog dijaloga u kontekstu unapređivanja uvjeta rada”.

Na završnoj konferenciji su uz predstavnike korisnika i partnera nazočili i Marin Piletić, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Luka Bogdan, zamjenik upraviteljice za sustavne i europske programe Nacionalne zaklade.

Prema riječima predsjednice MUH-a Višnje Fortuna, projekt je postigao rezultate koji su premašili očekivanja jačanjem suradnje između organizacija civilnoga društva, jedinica lokalne samouprave, socijalnih partnera i visoko obrazovanih znanstvenih institucija radi kreiranja poticajnog okruženja za razvoj politika aktivnog starenja u Hrvatskoj.

Partneri na projektu su bili: Ekonomski fakultet u Zagrebu, Grad Zagreb, Hrvatska udruga socijalnih radnika, Zaklada “Zajednički put” te MUH-ove podružnice u Bjelovarsko-bilogorskoj, Krapinsko-zagorskoj, Dubrovačko-neretvanskoj, Primorsko-goranskoj i Međimurskoj županiji te ogranci u Osijeku i Zagrebu.