Hrvatska, Nekategorizirano

Održano i posljednje snimanje vježbi za video priručnik sportske gimnastike

Foto: Hrvatski gimnastički savez /FB

Završeno je snimanje vježbi za veliki europski projekt Hrvatskog gimnastičkog saveza pod nazivom „Jačanje kapaciteta kroz izradu digitalnog priručnika, edukaciju i organizaciju besplatnih gimnastičkih sadržaja“ koji sufinancira Europski socijalni fond.

Na snimanju u Sportskom centru Lučko ovaj put bili su gimnastičari Gimnastičkog kluba Novi Zagreb, Fran Radić, Filip Perestegi i Janko Šeler uz asistenciju svog trenera Saše Šolje i koordinatora ovog EU projekta Ratka Vukovića.

Glavni problemi koji ovaj projekt želi riješiti ili doprinijeti njegovom rješavanju su nedovoljna edukacija trenera sportske gimnastike o načinu rada s djecom i mladima, nedovoljna dostupnost digitalnih sadržaja koji u ovo vrijeme mogu uvelike ubrzati protok informacija i znanja sa samopomoć i zdravlje ranjivih skupina (djece i mladih. U Hrvatskoj u ovom trenutku djeluje oko 250 trenera sportske gimnastike. Od toga je oko 100 trenera stalno zaposleno u klubovima, a ostali su honorarno zaposleni i volonteri.
Sveukupno treneri rade s oko 10.000 djece i mladih, članova klubova sportske gimnastike. Da bi tako veliki broj volontera uključili u svakodnevne aktivnosti Saveza, potrebna su nam nova znanja, vještine i alati potrebni za pretvaranje ideja u konkrentne akcije.
Ovim projektom EU sredstva će se tako ojačati kapaciteti oko 45 organizacija civilnog društva – klubova sportske gimnastike, te će oko 250 trenera ojačati svoje kompetencije za rad s djecom i mladim u bazičnom sportu kao što je gimnastika, u koji se djeca uključuju već od 3. godine života. Temeljni zadatak ovog projekta je educirati trenere kroz edukativne materijale (pisane i video), seminare, radionice i sl.

Naziv projekta: Jačanje kapaciteta kroz izradu digitalnog priručnika, edukaciju i organizaciju besplatnih gimnastičkih sadržaja
Šifra projekta: UP.04.2.1.11.0016.
Nositelj projekta: Hrvatski gimnastički savez
Partner projekta: Zagrebačko tjelovježbeno društvo „Hrvatski sokol”
Trajanje projekta: 18 mjeseci 3/2022 – 9/2023
Ukupna vrijednost projekta: 496.799,36 kn
Kontakt osobe za više informacija: Aida Badić (aidabadic@gmail.com)

Izvor: Hrvatski gimnastički savez