Hrvatska, Nekategorizirano, Rad udruga

Online radionica ACT grupe: Crowdfunding kampanja kao inovativni model prikupljanja sredstava

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva na stranici esfplatforma.civilnodrustvo.hr danas je otvorila prijave na online radionicu “Inovativni modeli prikupljanja sredstava za djelovanje organizacija civilnoga društva – Crowdfunding” koju će 12. travnja 2022. održati udruga ACT grupa i Čakovca.

Prijava na radionicu:
ONLINE RADIONICA ACT GRUPE, 12.4.2022. – Inovativni modeli prikupljanja sredstava za djelovanje organizacija civilnoga društva – Crowdfunding

Crowdfunding kampanje alternativni su mehanizmi financiranja koji omogućuju pojedinicima i organizacijama da svoje ideje predstave cijelom svijetu te ih realiziraju bez korištenja tradicionalnih načina zaduživanja. Ova radionica namijenjena je predstavnicima OCD-a bez ili s površnim poznavanjem crowdfundinga. Cilj edukacije je sudionicima prezentirati crowdfunding na pristupačan i interaktivan način te ih educirati o osnovnoj terminologiji, zahtjevima i mogućnostima koji su na raspolaganju budućim crowdfunderima. Na radionici ćemo naučiti što je crowdfunding – povijest, tipovi, stanje u Hrvatskoj, što su osnovni elementi strategije i tijeka kampanje, što su ciljne skupine i perkovi, koja je razlika između pojedinih platformi, što su osnovni elementi promocije, koja je uloga društvenih medija i PR-a.

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u suradnji s regionalnim suradnim organizacijama (udruga SMART, Udruga „MI“- Split, Centar za civilne inicijative, ACT grupa, DKolektiv – organizacija za društveni razvoj) održava radionice u sklopu Programa podrške i provedbe programa EU i Programa regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica.