Hrvatska, Nekategorizirano, Rad udruga

Otvorene prijave na dvije online radionice: Modeli unutarnjeg i vanjskog vrednovanja djelovanja organizacija civilnoga društva

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva danas je na stranici esf.platforma.civilnodrustvo.hr otvorila mogućnost prijave na online radionicu Modeli unutarnjeg i vanjskog vrednovanja djelovanja/programa organizacija civilnoga društva koju će 1. prosinca 2020. od 10 do 12 sati održati ACT grupa iz Čakovca i Dkolektiv iz Osijeka.

Zainteresirani prijavitelji mogu se prijaviti jednu od radionica:

ONLINE RADIONICA ACT GRUPE, ČAKOVEC, 1.12.2020. – Modeli unutarnjeg i vanjskog vrednovanja djelovanja/programa organizacija civilnoga društva / Možemo/hoćemo li bolje?

ONLINE RADIONICA DKOLEKTIVA (ex. VCOS), 1.12.2020. – Modeli unutarnjeg i vanjskog vrednovanja djelovanja/programa OCD-a

– Neprofitne organizacije i društvena poduzeća sve više teže vrlo jasnom definiranju svojih dugoročnih ciljeva, iskazivanju i prognoziranju promjene i društvene vrijednost koju će stvoriti svojim djelovanjem. Pratimo li našu uspješnost samo kroz pokazatelje na razinama produkata naših aktivnosti u sklopu naših projekata i programa, ili kako se to često u projektnim obrascima naziva – na razinama unaprijed definiranih pokazatelja ciljeva i mjerljivih ishoda pojedinih elemenata, pravu vrijednost i smisao onoga što radimo teško možemo iskazati, a još manje možemo tvrditi da stvaramo dugoročnu promjenu i vrijednost. Cilj ove radionice je sudionicima opisati svrhu te dati kratki pregled pristupa, okvira, tehnika i alata vrednovanja ne samo projekata/programa, već i cijele organizacije te kako to primijeniti u vlastitoj organizaciji – navodi u najavi ACT grupa.

Radionice organizira Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u suradnji s regionalnim suradnim organizacijama u sklopu Zakladinog Programa podrške i provedbe programa EU i Programa regionalnog razvoja, a otvorene je svim zainteresiranim predstavnicima udruga i drugih potencijalnih prijavitelja na pozive za dodjelu bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda kako bi se osnažili organizacijski i stručni kapaciteti svih potencijalnih prijavitelja.