Hrvatska, Nekategorizirano, Rad udruga

Online radionica: Upravljanje projektnim ciklusom i procjena potreba u lokalnim zajednicama

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva na stranici esf.platforma.civilnodrustvo.hr danas je otvorila prijave na dvodnevnu online radionicu “Upravljanje projektnim ciklusom i procjena potreba u lokalnim zajednicama” koju će 31. svibnja i 1. lipnja 2021. održati udruga DKOLEKTIV iz Osijeka.

Prijave su otvorene do 27.5. u 15:00 sati.

PRIJAVA: DVODNEVNA ONLINE RADIONICA DKOLEKTIVA OSIJEK, 31.5.-1.6.2021. – Upravljanje projektnim ciklusom i procjena potreba u lokalnim zajednicama

Maksimalan broj sudionika: 20

Upravljanje projektnim ciklusom predstavlja važan dio rada svake organizacije te podrazumijeva nekoliko faza, od kvalitetnog planiranja onoga što želimo ostvariti do same provedbe i praćenja te, na kraju, vrednovanja onoga što je ostvareno. Projekti predstavljaju alate za ostvarivanje željene promjene bez obzira radi li se o promjeni ponašanja ljudi, načina rada institucija ili funkcioniranju nekog sustava i sl.. Radionica će osigurati bolje razumijevanje metodologije projektnog ciklusa kroz upoznavanje faza projektnog ciklusa: kako kvalitetno provesti analizu okruženja i procjenu potreba, kako definirati što i kako želimo ostvariti (ciljevi, aktivnosti, rezultati), na koji način izraditi budžet u skladu sa smjernicama zadanog natječaja – navodi se u najavi.

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u suradnji s regionalnim suradnim organizacijama (udruga SMART, MI, Centar za civilne inicijative, ACT grupa, Dkolektiv) održava radionice u sklopu Programa podrške i provedbe programa EU i Programa regionalnog razvoja.