Aktualno, Nekategorizirano

Projekt „Aktivna 3. dob“ u rekreativne aktivnosti uključio 300 zagrebačkih umirovljenika

Završila je provedba projekta „AKTIVNA 3.DOB“ koji provodi Košarkaški klub Dinamo Zagreb, a koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, i čija je provedba trajala od 1. lipnja 2020. do 1. veljače 2023. godine.

Košarkaški klub ‘Dinamo Zagreb’ i Konjički klub ‘Appaloosa’ udružili su snage kako bi zajednički proveli projekt „AKTIVNA 3.DOB“. Riječ je o projektu kojemu je bio cilj uključivanje velikog broja umirovljenika te organizacija sadržaja i aktivnosti prilagođenim za ovu rizičnu, i pomalo zanemarenu skupinu. Aktivnosti, koje se već provode uključuju rekreativne treninge, međugeneracijska druženja, odlaske na utakmice seniorske ekipe KK Dinamo Zagreb, jahanje i edukaciju zdravstvenih djelatnika, a organizacijom svega navedenog doprinosi se i smanjenju usamljenosti umirovljenika, unaprjeđivanju zdravlja te promjena loših navika kod ove skupine naših sugrađana.

U 32 mjeseca trajanja projekta, uključeno je preko 300 umirovljenika i odrađeno preko 350 aktivnosti (fizičkih aktivnosti za osobe starije životne dobi, zdravstvenih radionica, međugeneracijskih druženja, sportskih manifestacija i još mnogo toga).

Posljednja aktivnost koja je provedena jest završna konferencija na kojoj su predstavljeni rezultati projekta i rezultati provedenog istraživanja. Konferencija je održana u obliku druženja s onima koji su najbitniji u ovom projektu, korisnicima, uz prezentaciju svih aktivnosti koje smo imali u projektu – navodi KK Dinamo u priopćenju.

Završna konferencija je održana u utorak 31. siječnja 2023. u klupskim prostorijama (Rudeška cesta 71).