Hrvatska, Nekategorizirano

U Našicama održana završna konferencija projekta “Zlatna dob za nove početke”

U srijedu je u Našicama održana završna konferencija projekta “Zlatna dob za nove početke” koji je počeo u kolovozu 2018. godine. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, u ukupnom iznosu od gotovo 550.000 kuna, a odobren je na pozivu “Umjetnost i kultura 54+”.

Tijekom provođenja projekta održane su brojne radionice, umjetničke izložbe, književne večeri i susreti građana, a organizirali su ih partnerski Zavičajni muzej Našice, Hrvatska narodna knjižnica i čitaonica Našice te Matica umirovljenika – Gradska udruga umirovljenika Našice, čiji je zbor svojim nastupom uveličao završnu konferenciju.

Ravnateljica muzeja Silvija Lučevnjak istaknula je kako je provođenje projekta bio veliki test za sve sudionike te je sa zadovoljstvom rekla kako su sve planirane aktivnosti uspješno provedene. Na sve aktivnosti u projektu podsjetila je voditeljica Lucija Brajdić.

Projekt “Zlatna dob za nove početke” pohvalio je našički gradonačelnik Josip Miletić, naglasivši kako je u njegovoj pripremi sudjelovala i Našička razvojna agencija te je istaknuo da će Grad i ubuduće podupirati nastojanja građana, udruga i ustanova u ostvarenju njihovih programa i projekata. Zahvalio je svim sudionicima na njihovom radu i trudu.

Projekt je započeo 23. srpnja 2018. godine, kada je Zavičajni muzej Našice potpisao s Ministarstvom kulture Republike Hrvatske i Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu od 555.174,66 kuna, od čega 85%, odnosno 471.898,46 kuna sufinancira Europska unija, a trajao je do studenoga ove godine – sveukupno 16 mjeseci.
U okviru projekta održano je sedam kulturno-umjetničkih radionica za osobe starije od 54 godine, posjeti kulturnim događanjima i sedam edukacijskih radionica namijenjenima stručnjacima iz područja kulture.

Cilj projekta je bio aktivnije i brojnije uključivanje starije populacije u aktivnosti na području kulture i umjetnosti. (Izvor i foto radionasice.hr / CD)