Hrvatska, Inicijative, Nekategorizirano

U platformu “Motus” u Osijeku udružilo se 10-ak udruga civilnog društva

foto HINA/ ik
foto HINA/ ik

Desetak organizacija civilnog društva iz Osječko-baranjske županije udružilo se u platformu “Motus” s ciljem veće prepoznatljivosti te sudjelovanja organizacija civilnog društva u ukupnom društvenom i ekonomskom razvoju lokalne zajednice, izvijestili su u utorak u Osijeku njihovi predstavnici.

Izvršna direktorica osječkog Volonterskog centra Lejla Šehić-Relić je na predstavljanju te platforme rekla da im je osnovna ideja osnažiti glas udruga i organizacija civilnog društva, s ciljem sustavnog i ozbiljnog djelovanja na društvenom razvoju.

Želimo uspostaviti suradnju sa svim ostalim čimbenicima u društvu, radi ozbiljnih razgovora o tome kako ćemo kreirati javne politike i proizvoditi programe, značajne za svakodnevni život naših građana, dodala je.

Predsjednik Udruge “Zeleni Osijek” Jasmin Sadiković ocijenio je kako su udruge, okupljene u toj inicijativi, zaključile da se civilno društvo posljednjih godina percipira nedovoljno u odnosnu na njihov doprinos razvoju društva i opće dobrobiti, u smislu pružanja socijalnih usluga, zaštite

foto HINA/ ik
foto HINA/ ik

okoliša, ljudskih prava i drugih aktivnosti.

Prepoznali smo da zajedničkim nastupom u raznim projektima te partnerskom suradnjom s lokalnom samoupravom, možemo promijeniti percepciju o nama kao udrugama, ali i puno više pridonijeti razvoju lokalne zajednice, istaknuo je Sadiković.

Ističe kako udruge iz ove platforme imaju već dosta ekspertnog znanja i iskustva u realizaciji EU projekata te kako je platforma otvorena za pristup novih organizacija civilnog društva. (Hina)