Hrvatska, Nekategorizirano

Udruga umirovljenika Klinča Selo objavila raspored aktivnosti za rujan

Općinska udruga umirovljenika Klinča Selo poziva umirovljenike svoga kraja da se pridruže u rujanskim aktivnostima koje provodi u sklopu projekta “SENIOR PROGRAM – Poticanje aktivnog starenja na području općine Klinča Sela”.

Umirovljenici se mogu uključiti u tečaj engleskog jezika, tečaj nordijskog hodanja, informatički tečaj, kazališnu sekciju, tjednu tjelovježbu, a na koncu tu je i besplatan jednodnevni izlet u Terme Jezerčica, 22. rujna.

Projekt od lipnja prošle godine provodi Općina Klinča Sela Institut za razvoj tržišta rada, a partneri su u provedbi Općina Klinča Sela i Institut za razvoj tržišta rada.

Projektom se razvijaju i provode programi za povećanje socijalne uključenosti, razvoj znanja i vještina, unaprjeđenje zdravlja te poticanje uključivanja u aktivnosti zajednice.

Projekt je ugovoren za sufinanciranje iz Europskog socijalnog fonda na pozivu ”Pridruži se – Aktivni u mirovini“ – Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika, 1. Odluka o financiranju.