Aktualno, Nekategorizirano

Video serijal kreativnih zadataka i dramskih igara ‘Mašta je supermoć’

Teatar Tirena je 16. ožujka pokrenuo video serijal kreativnih zadataka i dramskih igara ‘Mašta je supermoć’. Serijal je nastao sa željom da se djeci i roditeljima olakša boravak kod kuće te da se učiteljima asistira u online nastavi nizom kreativnih kazališnih i dramskopedagoških zadataka koje djeca mogu sama ili s roditeljima raditi kod kuće.

U Tirenu je tijekom ova tri mjeseca pristiglo stotinjak zanimljivih dječjih radova nastalih prema “Mašta je supermoć” zadacima. Bilo je tu izokrenutih bajki, superheroja, predmeta koji pričaju, izmišljenih zemalja, lutaka, kućnih muzeja, tajnih agenata i mnogih drugih zanimljivih stvari.

“Neizmjerno su nas veselili dječji radovi koji su nam pristizali. Sretni smo što je toliko djece maštalo s nama! A posebno nam je drago što su neke škole naše zadatke uključile u svoju online nastavu. Riječ je o najmanje sedam osnovnih škola diljem Hrvatske u kojima su cijeli razredi radili naše zadatke.” – rekla je Nina Horvat, glavna urednica serijala i umjetnička voditeljica Teatra Tirena.

Zadaci i igre u serijalu bili su bazirani na Tireninim predstavama “Zamisli”, “#generacija”, “Tko je to izumio”, “Preko grma, preko trna…” te na vježbama i igrama iz dramske pedagogije. Tirena ima dugogodišnje iskustvo u dramskoj pedagogiji. U Tireninom dramskom studiju djeluju 24 grupe pod vodstvom 11 dramskih pedagoga.

Svi “Mašta je supermoć” video uratci ostaju dostupni online, a pronaći ih možete na Tireninoj web stranici www.tirena.hr te na društvenim mrežama. U Tireni kažu: “Za maštanje nam nije potrebno ama baš ništa, osim malo vremena. Što više maštaš, to ti bolje ide. Ponekad je dovoljno samo par minuta da se svijet okrene naglavačke! Mašta je jedina supermoć dostupna SVIMA!”

Teatar Tirena postoji već 22 godine i cilj mu je biti podrška u odrastanju djeci i mladima – kontinuirano se rade predstave koje svojom formom i sadržajem korespondiraju sa svojom ciljanom publikom progovarajući kazališnim jezikom o aktualnim problemima. U Tireninom dramskom studiju kroz dramsku igru se razvijaju kreativnost i mašta, snalažljivost i odgovornost. Iako se trenutno ne može ni u kazalište ni na dramsku, iz Tirene poručuju da mašta ne poznaje granice, samo ju treba upogoniti…

Više: http://www.tirena.hr/