Hrvatska, Nekategorizirano

Moje, tvoje, naše 2019: Tko što radi? – izložba i simpozij u riječkoj Filodrammatici

Na slici: Elisa Giardina Papa, foto Drugo more

Udruga Drugo more od 14. do 16. veljače organizira četrnaesti po redu festival Moje, tvoje, naše, koji će se kroz izložbu i simpozij u Filodrammatici (Korzo 28/1, Rijeka) baviti pitanjem rada u kompjuteriziranom svijetu, odnosno načinima na koje se rad danas izvodi, delegira, izdvaja (tzv. „outsourcing“), prepušta korisnicima interneta (tzv. „crowdsourcing“), transformira, destabilizira i maskira.

Kustos i dizajner festivala je umjetnik Silvio Lorusso, s kojim udruga već par godina uspješno surađuje.

Na izložbi koja se otvara u četvrtak, 14. veljače, a koja ostaje otvorena do 1. ožujka, radove će predstaviti međunarodni kolektivi i umjetnici Anxious to Make, Deconstructeam, Constant Dullaart, Maria Eichhorn, Sam Kidel, Alina Lupu, François Girard Meunier, Elisa Giardina Papa, Ottonie Von Roeder, Sebastian Schmieg i Jeff Thompson.

Na dvodnevnom simpoziju u velikoj dvorani Filodrammatice, u petak i subotu 15. i 16. veljače, izlaganja će održati konceptualna umjetnica Alina Lupu, umjetnica Elisa Giardina Papa, novinar i dizajner Florian A. Schmidt, dizajner i umjetnik Sebastian Schmieg, te kustos, umjetnik i programer Jeff Thompson.
Svi govornici osim Floriana Schmidta ujedno i predstavljaju radove na izložbi.