Hrvatska, Nekategorizirano

Projekt DELFIN u Dugoj Resi okupio 11 društvenih poduzetnika na razvoju poslovnih ideja

U utorak, 23. ožujka u Duga Resi održana je završna radionica pilot projekta u sklopu trogodišnjeg projekta DelFin, koji ima za cilj promovirati društveno poduzetništvo u ruralnim regijama Europske unije, navodi se u priopćenju agencije Brodoto.

U prvom druženju uživo u zadnjih godinu dana, u Gradskoj vijećnici Duga Resa prezentirana su iskustva jedanaest lokalnih društvenih poduzetnika – polaznika projektnog pilot programa za potporu društvenom poduzetništvu. Iako je zbog epidemiološke situacije u zadnjih godinu dana bio onemogućen neposredan rad mapiranja društvenih poduzetnika u Karlovačkoj županiji, tijekom projekta zaposlene su četiri nove osobe i pokrenuta je nova tvrtka.

Poslovna ideja kojom se uz profit ostvaruje i pozitivni društveni utjecaj bio je jedini kriterij odabira polaznika za program potpore. Polaznike se kroz edukacije nastojalo osnažiti kako da svoju poduzetničku ideju pretvore u poslovni model koji će potom uspješno realizirati na tržištu.

“Teško da bih mogla sama financirati ili naučiti sve ono što mi je omogućilo sudjelovanje u ovom projektu. Osim stečenog znanja, zahvalna sam i na umrežavanju i razmijeni iskustava ”, zaključila je jedna od polaznica pilota.

Tijekom prethodne faze projekta održani su brojni treninzi, mentorstva, edukacije o pokretanju crowdfunding kampanje te su razvijeni alati podrške koje društveni poduzetnici mogu primijeniti u svojoj sredini.

“Vjerujemo da u Karlovačkoj županiji postoji pregršt poslovnih ideja s društvenim učinkom čak i kad sami poduzetnici nisu toga svjesni. Veseli nas što ovog proljeća otvaramo svoj dugoočekivani lokalni inkubator u Duga Resi. Nadamo se da će svi koji imaju potrebu za podrškom prilikom razvoja ili poboljšanja svojih poslovnih ideja u inkubatoru tu podršku i ostvariti ”, istaknula je Ana Dropulić, voditeljica projekta.

U narednim fazama DELFIN projekta predviđeno je održavanje seminara za jačanje kapaciteta zaposlenih u lokalnoj upravi te suradnja s nacionalnim financijskim institucijama.

“U Duga Resi težimo stvarati društvo znanja te poticati ideju cjeloživotnog učenja koje nije samo ideja nego i nužna potreba. Projekt DELFIN se pokazao kao odlična prilika da postojeći poduzetnici steknu neka nova znanja, a istovremeno da se i odvaže potpuni početnici u poduzetničkom svijetu. Projekt je tako pratio trendove što se tiče edukacije poduzetnika i njihovo sazrijevanja “, zaključio je Tomislav Boljar, gradonačelnik Duga Rese.

Najavljena je i dvodnevna Impact konferencija koja će se održati 27. i 28. travnja, od 10 do 14h, u online izdanju. Konferencija će poslužiti kao odlična prilika za umrežavanja dionika koji zagovaraju i vjeruju da ekonomija 21. stoljeća mora promišljati i o utjecajima na zajednicu u kojoj djeluje. Konferenciji se možete priključiti registracijom na www.impactconference.net.