Hrvatska, Nekategorizirano

Tribina: Zašto nam je važno da se naš glas na radnom mjestu čuje?

Savez samostalnih sindikata Hrvatske organizira javnu tribinu pod nazivom „Zašto nam je važno da se naš glas na radnom mjestu čuje?“ koja će se održati 21. travnja 2021. u 15:00 sati putem aplikacije ZOOM.

Dosta ti je rada u radnim sredinama u kojima se ne osjećaš ugodno? Želiš utjecati na svoje radne uvjete, ali te nitko ništa ne pita? Radiš na poslu u kojem ne možeš sam ili zajedno s kolegama izraziti svoje mišljenje o rada? Želiš pregovarati s poslodavcem, ali ne znaš kako?

Glas na radnom mjestu jedna je od važnih dimenzije kvalitetnog radnog mjesta i rada po mjeri čovjeka. Analiza upitnika o zadovoljstvu radnim mjestom potvrdila je kakva je veza glasa na radnom mjestu sa psihičkim i fizičkim zdravljem na radnom mjestu. Na zdravlje pojedinca utječu različiti rizični čimbenici kao što su loši uvjeti rada, prekovremeni rad, balans privatnog i poslovnog, intenzitet rada i poslovnih zadataka, a ukoliko radnici nemaju prilike izraziti svoje mišljenje i utjecati na radne procese, nedostatak glasa na radnom mjestu direktno utječe na njihovo zdravlje i zadovoljstvo radnim mjestom.

Na tribini sudjeluju:
Dijana Šobota, izvršna tajnica za međunarodne odnose i razvoj organizacije (SSSH)
Domagoj Ferdebar, glavni tajnik Sindikata graditeljstva Hrvatske (SGH)
Sandra Bahunek, pravna savjetnica Sindikata trgovine Hrvatske (STH)
Moderatorica: Nediljka Junaković, stručna suradnica za edukaciju i mlade (SSSH)

Na tribini želimo okupiti radnike, članove sindikata, stručnjake i sve one koje zanima ova tema. Pridružite nam se na tribini „Zašto nam je važno da se naš glas na radnom mjestu čuje?“ i svojim idejama i prijedlozima doprinesite zajedničkoj borbi za rad po mjeri čovjeka!

Tribina se održava u sklopu projekta „Rad po mjeri čovjeka“, sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj savjetovanja isključiva je odgovornost Saveza samostalnih sindikata Hrvatske. (Izvor: Savez samostalnih sindikata Hrvatske)

PRIJAVA ZA SUDJELOVANJE