Hrvatska, Nekategorizirano, Rad udruga

Udruga Korak po korak poziva udruge da se uključe u projekt psihosocijalne pomoći i razvoja lokalne politike postpenalnog prihvata bivših zatvorenika

Udruga roditelja “Korak po korak” poziva udruge s područja Zagreba, Varaždina, Osijeka i Zadra na sudjelovanje u aktivnostima projekta Uključene zajednice koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Tijekom sudjelovanja na aktivnostima projekta, članovi udruga bit će osposobljeni za psihosocijalni rad i podršku bivšim zatvorenicima te njihovim obiteljima kako bi im olakšali reintegraciju u društvo.

U edukativnom ciklusu, sudionici će biti osposobljeni u području: senzibilizacije društva, psihosocijalne pomoći i savjetovanja, pravnog okvira i zagovaračkih alata, intersektorske suradnje, razvoja lokalne politike postepenalnog prihvata, izrade promotivne kampanje i volonterstva.

Edukacije se održavaju u Zagrebu, a vode ih stručnjakinje iz partnerskih organizacija, Pučkog otvorenog učilišta Korak po korak, Udruge roditelja u akciji – RODA te vanjski suradnici.

Prijaviti se možete ispunjavanjem ovog google obrasca.

Više informacija možete saznati na: mia@udrugaroditeljakpk.hr i andreja@udrugaroditeljakpk.hr.

Sve edukacije za sudionike su besplatne – uključujući troškove smještaja i puta.

Projekt “Uključene zajednice” sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a odobren je na pozivu “Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za podršku učinkovitoj resocijalizaciji i reintegraciji počinitelja kaznenih djela u društvenu zajednicu”.

Svrha projekta Uključene zajednice – UZ je stvaranje uvjeta za učinkovitiju resocijalizaciju i reintegraciju počinitelja kaznenih djela u zajednicu.

Uključivanjem lokalnih OCD-a s područja 4 županije RH te ostvarivanjem intersektorske suradnje i izradom lokalne politike postpenalnog prihvata izravno se doprinosi osnaživanju OCD-ova kao i lokalne zajednice za uključivi postpenalni prihvat. Aktivnostima se doprinosi senzibilizaciji zajednice kao i stvaranju uvjeta za dodatno širenje usluga namijenjenih bivšim zatvorenicima.