Aktivizam, Aktualno

WWF poziva sve gradove i mjesta da se uključe u akciju Sat za planet Zemlju

ZAGREB – U subotu, 23. ožujka u 20:30 sati po lokalnom vremenu, Sat za planet Zemlju, jedna od najvećih svjetskih inicijativa za očuvanje prirode i okoliša, ponovno će okupiti ljude širom svijeta kako bi pokazali svoju ljubav ali i zabrinutost prema planetu. Iz WWF Adrije pozivaju sve gradonačelnike da u svom gradu u subotu u 20:30 sati isključe dekorativnu rasvjetu na prepoznatljivoj znamenitosti te se tako i ove godine uključe u akciju.

Klimatska kriza prijeti svim građanima svijeta, svjetska biološka raznolikost smanjuje se neviđenom brzinom a oko milijun vrsta prijeti izumiranje. Iz tog je razloga najveći svjetski pokret za očuvanje planeta usmjeren na mobiliziranje pojedinaca, poduzeća i vlada da budu dio razgovora i pronalaska rješenja potrebnih za izgradnju održive budućnosti. Cilj ove akcije je podsjetiti ljude na ono što svi znamo i osjećamo, ali često zaboravljamo – čovjek je tek mali dio prirode. Da bismo očuvali zdrav i prosperitetan život ljudi, moramo čuvati biljni i životinjski svijet!

„Kao i prethodnih godina, želja nam je poslati u svijet lijepu razglednicu Hrvatske koja će pokazati središta naših gradova bez uključene dekorativne rasvjete. Dubrovačke zidine kao i Dioklecijanova palača dvije su UNESCO-ve znanosti koje se već godinama pridružuju ukupno tridesetak svjetskih znamenitosti UNESCO-ve baštine koje sudjeluju u akciji, te se nadamo da će se isto dogoditi i ove subote“, ističe Petra Boić Petrač iz WWF Adrije.

WWF je ove godine i partner Festivala svjetla u Zagrebu, a središnja će proslava obilježavanja Sata za planet Zemlju biti priređena na festivalskoj lokaciji na Marulićevom trgu u subotu u 20:30 sati.

Započevši kao simbolični događaj gašenja svjetla u Sydneyu 2007. godine, Sat za planet Zemlju danas se obilježava u više od 190 zemalja i teritorija.

Prenosimo : WWF Adrija.