Aktivizam, Aktualno, Nekategorizirano

Gong pokreće Školu demokracije za aktivistkinje, političare i lidere društvenih promjena

Gong, organizacija civilnog društva koja posljednjih 26 godina radi na unapređenju demokratskih institucija i procesa, kao i političke kulture u Hrvatskoj, pokreće svoju Školu demokracije.

Trodnevni obrazovni program održat će se od 15. do 17. rujna 2023. u Tuheljskim toplicama, a satkan je od predavanja, radioničkih zadataka i diskusija na teme političke kulture, građanske participacije, izgradnje i očuvanja nezavisnih demokratskih institucija, političkih ponašanja, patologija i kriza demokratskog političkog poretka, (anti)korupcije i drugih.

Poziv je namijenjen aktivistima i aktivistkinjama, mladim političarima i političarkama, liderima i lidericama društvenih promjena koji žele povećati razumijevanje politike, suvremene demokracije, njezinih institucija i procesa, uloge medija i civilnog društva u suvremenim demokracijama te osvijestiti važnost štetnosti korupcije i građanske participacije. Nije potrebno predznanje u ovim temama, ali radi ograničenog broja mjesta prednost pri uključivanju imat će mlade građanke i građani aktivni u svojim zajednicama ili oni koji to planiraju postati.

Prijave su otvorene do 31. srpnja 2023. Više informacija o predavačima i link za prijavu nalaze se OVDJE. Nakon selekcijskog postupka primljenima će biti dostavljen detaljan program Škole i sve druge logističke informacije.

Svaki glas je bitan. Svako sudjelovanje za bolje društvo je važno.

Cijelu najavu pronađite OVDJE ili u privitku maila.

Za više informacija, kontaktirajte kolegicu Luciju Dumančić Jovanović na lucija@gong.hr ili broj telefona 091 584 7047.

Izvor: Gong.